Equip de Batxillerat

Alumnes competents, solidaris i feliços

Resultats

Un batxillerat que prepara de debò per als reptes del futur, especialment per a la universitat i per a una vida plena.

  • El nostre batxillerat prepara els alumnes per desenvolupar les competències fonamentals per al seu futur universitari i professional, alhora que els dota de la creativitat necessària per adaptar-se a les exigències canviants de la societat.
  • Ens avalen molts anys d’excel·lents resultats acadèmics i un índex de graduats molt superior a la mitjana de Catalunya, que ens permeten tenir cada any alumnes entre els millors, i fins i tot el millor de tot Catalunya el curs 2014-2015. El batxillerat del Sant Miquel garanteix accedir al futur amb la preparació adequada: els nostres exalumnes afirmen sentir-se més ben preparats que la mitjana dels seus companys quan accedeixen als estudis superiors.
  • La formació en valors inspirats en l’humanisme cristià garanteix una sòlida construcció personal que permet encarar la vida amb responsabilitat i alegria per millorar-se i millorar l’entorn.

Opcions

Una proposta de modalitats que permet una tria assenyada de les millors opcions de formació adaptades a cada persona en funció de les seves necessitats i horitzons formatius.

  • Existeix un itinerari específicament dissenyat per a enginyeries que inclou la matèria de Tecnologia industrial; un itinerari científic que inclou pràctiques de laboratori de Física, Química i Biologia; ús sistemàtic d’AutoCAD en el Dibuix tècnic; un itinerari humanístic que inclou el Grec clàssic i les Literatures catalana i castellana; una matèria optativa d’Estadística i aplicacions TIC a l’itinerari social especialment indicat per als estudis d’Economia i Dret.
  • Entrevistem individualment cada futur alumne per orientar-lo en la seva tria de l’oferta formativa més adequada segons el seu horitzó, les seves aptituds i els seus interessos. Garantim un coneixement adequat de tota l’oferta formativa: mòduls de formació professional superior, graus universitaris, màsters i vies de comunicació entre diversos estudis.
  • Cada cop són més els alumnes que accedeixen directament des del nostre batxillerat a estudis universitaris a l’estranger en excel·lents condicions, gràcies al bon nivell d’anglès que aconseguim mitjançant desdoblaments, grups flexibles i classe setmanal de conversa amb professors nadius en grups reduïts.

Disposem d’una oferta d’assignatures àmplia i variada que s’adapta exactament a les necessitats i interessos de cada alumne, organitzats en itineraris coherents per a la millor formació en cada àmbit.

Ambient i metodologia de treball

Un ambient i una metodologia de treball que forma persones amb esperit crític, mitjançant un acompanyament individual que fa créixer i capacita per afrontar les dificultats.

  • En les nostres aules es respira quotidianament un ambient de treball que fomenta el creixement personal, gràcies al coaching individualitzat dels tutors i de tots els professors del claustre. La metodologia de treball, que recull el bo i millor de la tradició i de la innovació pedagògica, contribueix a un aprenentatge sòlid i durador.
  • Animem amb calidesa cada alumne a superar-se i l'acompanyem en tot moment durant el seu particular procés d’aprenentatge, a fi de capacitar-lo per superar les dificultats, esdevenir autònom en l’esforç i l’aprenentatge continuat, i desvetllar el seu esperit crític.
  • L’índex d’abandonament dels estudis de batxillerat i de suspensos al llarg del cicle i al final de cada curs és dels més baixos de Catalunya: ajudem els alumnes a donar el millor d’ells mateixos.

Vaig gaudir de tota la meva escolarització al Sant Miquel. Des de P3 fins a segon de batxillerat. Alt nivell d'aprenentatge, grans professors i molt bon ambient. La preparació per a la Selectivitat no pot ser millor. Recomanaria 100% l'escola sigui quina sigui l'etapa educativa en la qual s'entri.

Gabriel Garroum Pla, Exalumne

Soy padre de dos exalumnos del Colegio Sant Miquel de Barcelona. Mi opinión del colegio es excelente. Los profesores han demostrado un alto nivel de profesionalidad y al mismo tiempo un trato muy humano tanto con alumnos como con padres. Mis hijos han tenido una escolaridad muy feliz, que les ha dejado en muy buenas condiciones para enfrentarse a los retos de la vida. Y continúan manteniendo relaciones de amistad con muchos de sus compañeros de colegio. En fin, que cualquier padre que decida llevar a sus hijos al Colegio Sant Miquel estará tomando una excelente decisión

Jaime Sagrera, Pare d'exalumne