Aquest passat divendres 9 de març, els alumnes de 6è d’EP ens vam convertir en obrers d’una fàbrica tèxtil de principis del segle XX . Vam aprendre el procés industrial de la llana i les dures condicions de treball de l’època.

Ens va rebre el senyor Ramon Aymerich i Amat (un actor caracteritzat) i ens va contractar per treballar a la seva fàbrica. Ens va fer vestir de forma adequada: faldilles, davantal i mocador per a les noies i guardapols i gorra per als nois; ens va dir que els nens hauríem de netejar les xemeneies, perquè encara som petits (de 7 a 10 anys era l’edat ideal per a fer aquesta feina) i que més endavant, ja aniríem a treballar a les carboneres. Les noies, en canvi, hauríem de repassar els teixits i netejar la llana, o fer de filadores quan fóssim més grandetes.

Alguns treballadors de la fàbrica (actors caracteritzats d’època) ens van ensenyar el funcionament de les màquines de cardar la llana, les filadores, el laboratori on es tintaven els fils i finalment, com s’elaborava el teixit.

Hem tornat a una època molt interessant i ens ho hem passat molt bé!

Us oferim una breu mostra fotogràfica. A la plataforma Educamos trobareu l’enllaç a l’àlbum complet.