La companyia teatral Cavall de Tramoia, formada per exalumnes del Col·legi Sant Miquel, ha representat al saló d’actes del centre, sota la direcció de Christian Machío, La venganza de don Mendo, obra teatral de Pedro Muñoz Seca, que va ser estrenada el 1918. L’obra pertany al gènere de l’astracà, un gènere còmic menor creat per l’autor, que només pretén fer riure. El seu èxit va ser tan gran que avui dia és la quarta obra més representada de tots els temps a Espanya juntament amb Don Juan Tenorio, Fuenteovejuna i La vida es sueño.

El projecte de muntar aquesta obra es va iniciar durant el curs 2019-2020, amb la intenció de celebrar els 20 anys de trajectòria teatral d’aquest grup, que justament va començar amb aquesta mateixa comèdia, com a grup d’exalumnes de l’Aula de Teatre del Col·legi Sant Miquel, durant el curs 1999-2000. Per la pandèmia es van haver de suspendre els assajos i finalment ha pogut ser estrenada el 31 de març, amb dues sessions més els dies 1 i 2 d’abril, 22 anys després de la versió llavors dirigida pel professor Cristóbal Moyano, fundador d’aquest grup. Cada any aquest gran equip se supera i ens regala una representació teatral d’autèntic luxe.

El cas és que en aquesta ocasió, amb un sistema propi de reserva d’entrades, gairebé han exhaurit les localitats en les tres sessions obertes al públic i la satisfacció dels assistents ha estat absoluta. No pretenem fer aquí una ressenya completa de l’obra. Tan sols mencionarem el gran treball de la direcció i de tot l’equip d’actors i actrius, tant pel que fa a l’elaboració dels decorats com a la interpretació dels múltiples personatges que desfilen per aquesta comèdia. La música, el vestuari, la caracterització i l’escenografia, tot ha estat al servei d’un muntatge que ha fet les delícies del públic, que ha rigut molt, com es pretenia i com es necessitava després de tant de temps de confinament.

El Col·legi agraeix de tot cor el gran esforç dels integrants de la companyia teatral Cavall de Tramoia i els felicita també pel seu talent artístic i la seva generositat. Esperem que per molts anys continuïn així.

Us oferim a continuació algunes fotos de la representació que van fer per als alumnes de 3r i 4t d’ESO, la prèvia del dijous 31.